sobota 21. ledna 2012

Horká čokoláda





Čokoláda je smyslový požitek a je třeba si ji vychutnávat pomalu a se zavřenýma očima. Pokud máte svoji oblíbenou cukrárnu, kde vám připraví tuto laskominu, ok, v opačném případě nezoufejte! I já ji mám velmi ráda a udělám si vždy čas na tento lahodný šálek a to nejen v zimě. Směs na čokoládu si připravuji stále do zásoby a tak nikdy nechybí. Doporučuji vyzkoušet, její připrava je velmi jednoduchá a doufám, že bude chutnat. Přeji pěkný požitek nad šálkem horké čokolády.



Směs na horkou čokoládu

100 g hořké čokolády, 6 polévkových lžic cukru - krystal, 6 polévkových lžic kakaa, 7 kávových lžiček solamilu (škrobové moučky)


Hořkou čokoládu rozmixujeme ( přerušovaně v intervalech 10 vteřin aby se neroztekla). Přendáme do hlubokého talíře a  přidáme cukr, kakao, solamil a vše dobře propracujeme. Toto je poloviční dávka pokud bude chutnat nezbývá než zdvojnásobit dávkování.



Šálek horké čokolády

Na přípravu jednoho šálku potřebujeme
mléko 150 ml
čokoládovou směs 3 polévkové lžíce

Do vlažného mléka přídáme čokoládovou směs a přivedeme k varu. Vaříme až čokoláda začne houstnou. Můžeme přidat cukr podle chuti, nebo okořenit skořicí či mletou pálivou papričkou (pro náročnější).



2 komentáře:

  1. čokoládu milujem...dobrý nápad, urobiť si ju do zásoby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji,já ji vždy připravuji z dvojité dávky,prostě lék proti stresu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty